Veiligheid

Park het Plateau: wij gaan voor maximale veiligheid

Bij Park het Plateau staat veiligheid hoog in het vaandel. Alle bezoekers van het klimbos dragen tijdens het klimmen een integraalgordel; de meest veilige gordel voor een klimbos.

 

De klimgordel, evenals de helm worden ter beschikking gesteld en zijn verplicht te dragen. Van tevoren ontvang je een uitgebreide veiligheidsinstructie door een erkend instructeur.

 

Verder maakt Park het Plateau gebruik van een zogenaamd continue zekersysteem. Vanaf het startpunt worden de deelnemers met hun leeflijn via een speciale veiligheidsklem vastgemaakt. Tot aan het einde van het parcours kan de leeflijn nergens losgekoppeld worden. Technisch is het onmogelijk om je verkeerd vast te klikken. Zo zijn alle deelnemers altijd veilig en kunnen ze zonder zorgen op ontdekkingstocht gaan. Let er wel op dat je dicht schoeisel draagt!

Het klimbos is door professionals volgens officiële  Europese normen (EN 15567) gebouwd en gekeurd. Er is continu toezicht in het klimbos.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Park het Plateau

Een gezellig dagje uit met familie, vrienden of collega’s?
Of organiseer jij een bedrijfsuitje of familie-uitje? Dan ben je bij het klimbos Park het Plateau aan het juiste adres! Park het Plateau is gelegen in het Schutterspark in Brunssum. Het klimbos in Brunssum bestaat uit 4 klimroutes met oneindig veel uitdagende elementen die jou de ultieme natuur- en avontuurbeleving geven! Aan het eind van elke route bevindt zich een tokkelbaan(tje).