Mountainbiken

  • Bike-park en Mountainbike-routes zijn gratis toegankelijk.
  • Gratis bike-wash
  • Reparatiegereedschap
  • EHBO
  • Winterproof

Wil je mountainbiken door de mooie natuur van Brunssum en Schinveld, bezoek ons dan nu en start vanaf de trail-hub van Park het Plateau.
Wil je een mountainbike huren reserveer deze op tijd!.

Dagprijzen:
Mountainbike pro: € 34,50
Mountainbike premium: € 29,50
Mountainbike kids (t/m 10jr): € 16,-
Mountainbike Helm: € 2,50

In het park zijn diverse MTB-routes gemarkeerd. Deze MTB routes zijn gerealiseerd door MTB Club Discovery. Bij het klimpark staat een kaart. Met QR-scanner kun je zelf de route naar wens downloaden. Je kunt bij ons de auto gratis parkeren en er een prachtige, sportieve dag in de natuur van maken.


Wandelen

  • Wandelroutes verkrijgbaar aan de balie
  • 80 hectare wandelgebied direct aan het park
  • Terras met horeca
  • Gratis parkeren

Park het Plateau ligt op een centraal punt tussen de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen in. In de Brunssummerheide geniet je van een prachtig heuvellandschap. Wandel over de heide, langs de Roode Beek, over de bossen en langs vennen. Combineer je wandelroute in het Schutterspark met een wandeling door de Brunssummerheide of de Schinveldse Bossen, een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Dit natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het  Landschap in Zuid-Limburg, in beheer bij Natuurmonumenten.

De visie van de vereniging Natuurmonumenten luidt letterlijk: Natuurmonumenten zet zich in voor een leefbaar Nederland met voldoende ruimte voor het voortbestaan van de natuur in al haar verschijningsvormen. Natuur, het landschap en de daarmee samenhangende cultuurgeschiedenis zijn onmisbaar voor het welzijn van de mens. Mensen kunnen van de natuur genieten en worden zich mede dankzij de inzet van Natuurmonumenten bewust van de waarde die de natuur is. Natuurmonumenten is een onafhankelijke vereniging van zoveel mogelijk betrokken leden, die zich realiseert dat constructieve samenwerking nodig is om resultaat voor natuur en landschap te kunnen behalen. Een visie die volledig wordt onderschreven door Park het Plateau. Het is dan ook daarom dat Park het Plateau een nauwe samenwerking heeft met Natuurmonumenten.

Natuurinformatiepunt

Onderdeel van Park het Plateau is een natuurinformatiepunt, hier zijn wandelkaarten met wandelroutes verkrijgbaar en alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijke wandeling door de Limburgse natuur. Bovendien is er informatie over het mijnverleden, kun je streekhoning kopen en/of een leuke bos knuffel kopen voor de kids. Na je wandeling kun je bij ons op het plateau genieten van een heerlijk drankje op ons terras.

U vindt ons ook op wandelgidszuidlimburg.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Park het Plateau

Een gezellig dagje uit met familie, vrienden of collega’s?
Of organiseer jij een bedrijfsuitje of familie-uitje? Dan ben je bij het klimbos Park het Plateau aan het juiste adres! Park het Plateau is gelegen in het Schutterspark in Brunssum. Het klimbos in Brunssum bestaat uit 4 klimroutes met oneindig veel uitdagende elementen die jou de ultieme natuur- en avontuurbeleving geven! Aan het eind van elke route bevindt zich een tokkelbaan(tje).